Workshop Stressrelease

Workshop Stress release

 

In deze workshop gaan we via specifieke oefeningen op een natuurlijke manier spanning ontladen. Het gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress als diepe, chronische spanning. Met specifieke oefeningen help je je natuurlijke mechanisme weer te herinneren om deze spanningen los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.

 

Wat is spanning?

Spanning (stress) wordt vaak als negatief bestempeld, terwijl spanning vaak noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan reflexen als vechten, vluchten of bevriezen. Ze vergroten onze overlevingskansen. Eenmaal in veiligheid is die overlevingsspanning niet meer nodig en kan losgelaten worden. Het lichaam keert dan weer terug in een ontspannen staat van zijn. In het dierenrijk is dat te zien bij bijvoorbeeld vogels die hun vleugels even flink uitschudden of honden en paarden die in hun flanken trillen.

 

Stress

Mensen hebben ook zo’n ontladingsmechanisme, maar herkennen het niet meer als zodanig. Trillen van spieren wordt als vreemd gezien of geassocieerd met het tonen van zwakte en/of angst; trillen van angst of woede, trillende benen van schrik of trillen na zware inspanning.

In plaats van het ontladen toe te laten, blijven we zo ongemerkt spanning met ons meedragen en zelfs opbouwen. Dit kan leiden tot chronische spanning, waarbij lichaam en geest in een staat van alertheid blijven. Soms kan dat tot trauma leiden.

 

Stress release kan je helpen bij burn-out verschijnselen, overmatige vermoeidheid, verminderen van rug-, nek- en schouderklachten, vermindering van piekeren, het losmaken en bevrijden van beklemmende emoties en gebeurtenissen.

 

Vormen van yoga

Naast de specifieke oefeningen om spanning te releasen komen ook yin yoga oefeningen aan bod. De Kundalini les voorafgaand aan de workshop zal aanvullend werken op het loslaten van spanning.

 

Praktisch

Er staan momenteel geen data gepland. Heb je interesse in de workshop? Laat het me weten, dan ga ik bekijken of er meer interesse is.

 

10:30 - 13:15 uur

Stilte-Ruimte in Zero-Point

Bijdrage workshop: € 30,00 pp incl. thee en gezonde snack.

Bijdrage Kundalini yogales 9:00 - 10:15 uur + workshop = € 35,00 pp.

 

Wil je graag spanning loslaten? Meld je dan aan via: info@yoga-san.com.

 

Heb je nog vragen?

Laat het me weten per mail of via 06-33584398.

Yoga-San
Nieuwsbrief
Instagram
Facebook